Hytte

Lån til hytte

For enkelte så er spørsmålet om man skal bruke helgen ved hytta på fjellet, eller på hytta ved vannet. For andre igjen så sitter man bare inne med en liten drøm om å eie en egen hytte, og hvis man skal få råd til det, så vil det være høyst nødvendig med et lån til hytte. Nordmenn har lange tradisjoner med hyttelivet, og mange setter stor pris på å komme seg bort fra storbylivet i helger og ferie for å koble helt av i naturens ro. Hvorfor vurderer ikke du å søke om et lån til hytte slik at du får realisert denne drømmen?

Lån til hytte og fritidsbolig

Lån til hytteNorske banker står nemlig klare til å tilby deg lån til hytte eller kjøp av fritidsbolig. Dette er kanskje mest aktuelt for de som begynner å komme litt opp i årene, fordi at man er avhengig av å kjøpe en hytte samtidig som man også har boliglån – for banken kommer til å kreve at du stiller med sikkerhet for kjøpet. Da vil de gjerne utvide sikkerheten i boligen eller eiendommen. Samtidig så er man avhengig av at man har god nok råd til å betale både gjelden for boliglånet, og det kommende lånet til hytten. Det er slettes ikke alle som har råd til det, men hvis man har vært flink til å nedbetale gjeld de første årene i livet så vil det nødvendigvis ikke være snakk om store summene.

Et lån til hytte vil kunne gi deg en nokså gunstig rente, gjerne godt under 10 prosent. Har man stabil inntekt så vil man også kunne låne ganske så mye penger hos banken, men dette avhenger naturligvis av flere faktorer. Som hvor mye gjeld man har fra før av, og hvor stort forbruk man har. Det vil naturligvis også lønne seg å ha noen oppsparte midler, for banken kommer som regel til å kreve egenkapital ved lån til hytte på akkurat samme måte som de gjør det ved boliglån. Og jo mer du betaler selv, jo mindre vil du måtte betale i renter og gebyrer hver måned fremover.

Forbrukslån til kjøp av hytte

Det er ikke alle som kommer til å få godkjent sine søknader om lån til hytte hos banken, og bankene kan være nokså strenge på hvem de slipper igjennom. Da kan det være et alternativ å oppsøke en internettbank, der søkekriteriene er langt mer overkommelige og der folk flest slipper igjennom. Med et forbrukslån kan man låne inntil 500 000 kroner, og man behøver ikke å oppgi hva man skal bruke pengene på. Følgelig er det ingen som trenger å vite hva du skal kjøpe en gang! Men det er slettes ikke sikkert at man får låne nok penger til å kjøpe seg hytte her.

Et alternativ kan være dersom man arver en hytte fra avdøde familiemedlemmer, som nåværende familie ikke ønsker å beholde. Da kan du bli nødt til å kjøpe ut resten av familien, og da kan det hende at et forbrukslån er et bra alternativ. Renten vil som regel være mellom 10 og 20 prosent, men hvis man bruker god tid på å nedbetale gjelden så vil ikke den månedlige utgiften bli alt for høy. Husk at du også får 28 prosent fradrag på det du betaler i renter, slik at den reelle kostnaden med et lån til hytte ikke nødvendigvis blir så stor som først forespeilet.